Llojet e Ushqimeve

Shpërndajeni këtë dietë edhe me te tjerët
  • 1
    Share

Llojet e Ushqimeve

Llojet e ushqimeve është e rëndësishme që t’i dimë. Pra, vetëm nëse dimë llojet e ushqimeve do të mund të ushqehemi edhe në mënyrë të shëndetshme. Shumica prej nesh mjerisht nuk mendohet gjatë se çfarë ushqimi është ai që po konsumojnë, mjafton që t’i shijojë dhe kaq. Por si e thamë nëse duam që të kemi një trup të shëndetshëm dhe me peshë normale është e rëndësishme që të njohim edhe llojet e ushqimeve.

Llojet e Ushqimeve

Në përgjithësi ushqimet ndahen në dy kategori kryesore:

Ushqimet bimore

Në ushqimet bimore futen ushqimet si farërat dhe frutat e ndryshme dhe perimet. Por në këtë kategori futen gjithashtu edhe prodhimet bimore si: buka, lëngjet e frutave, vajrat bimore etj.

Ushqimet shtazore

Pra ashtu si e tregon edhe vete emri shtazë, në këtë kategori futen të gjithë llojet e mishrave: llojet e mishrave, të gjitha llojet e peshqve dhe prodhimet shtazore si: vajrat shtazore, qumështi etj.

Tani për të patur një shëndet të mirë rekomandohen që të konsumohen ato ushqime që kanë sa më pakë karbohidrate. Këtu futen pothuajse të gjitha llojet e perimeve dhe frutave. Përjashtohen ato ushqime që kanë karbohidrate, si gruri apo në produktet e tij.

Kurse për sa i përket ushqimit shtazorë  duhet të shmangim mishrat e kuq. Dhe të konsumojmë më shumë peshk.

Llojet e Ushqimeve qe duhet te konsumojme

Tani kuptohet nuk rekomandohet që të shmangim në mënyrë kategorike të gjitha llojet e ushqimeve që kanë përmbajtje të lartë karbohidratesh, apo çdo lloj mishi të kuq, pasi trupi jonë ka nevojë edhe për ato. Por rekomandohet që ushqimet të kanë shumë kalori ose karbohidrate të mos konsumohen mbrëmjeve nëse duhet që të flemë jo shumë kohë pasi t’i kemi konsumuar. Këtu në faqen tonë do biem shumë lloje të ndryshme dietash, dite te shpejta dhe dieta ne kushte shtëpie. Prandaj, është e rëndësishme që të njihemi me llojet e ushqimeve. Dietat.Info


Shpërndajeni këtë dietë edhe me te tjerët
  • 1
    Share
Llojet e Ushqimeve

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of